Spreman okvir za pregovore sa Srbijom

Izvor: RTS, 01.Jul.2013, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spreman okvir za pregovore sa Srbijom

Pregovarački okvir za pristupne pregovore sa Srbijom skoro završen, rekao evropski komesar za proširenje Štefan File, koji očekuje da "skrining" počne odmah nakon letnje pauze.

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je da je izrada pregovaračkog okvira za pristupne pregovore sa Srbijom skoro završena i da očekuje da "skrining" počne odmah nakon letnje pauze.

Evropska komisija će u utorak dostaviti nacrt pregovaračkog okvira nadležnim službama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na konsultacije, a cilj nam je da ga dostavimo zemljama članicama pre letnje pauze", rekao je File na sednici Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta.

On je rekao da očekuje da će skrining, višemesečni proces sagledavanja situacije pred početak pregovora, početi odmah nakon što evropske institucije prorade nakon godišnjih odmora.

File je najavio da će već sledeće nedelje poslati u Beograd zamenika direktora za proširenje Josta Kortea na razgovore o priremama za skrining, dok će on sam u glavni grad Srbije doći sredinom jula.

Jost Korte je za zamenika direktora u Direktoratu za proširenje postavljen na mesto Stefana Sanina, koji je sada šef italijanske misije pri Evropskoj uniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.