Spremamo se za rat

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 06:55

"Spremamo se za rat"

Pjongjang -- Severnokorejski lider Kim Džong Un najavio je intenziviranje priprema za mogući rat, prenela je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

On je to rekao tokom sastanka partijskog vrha Severne Koreje posvećenog vojnim pitanjima.

U izveštaju severnokorejske državne agencije KCNA, navodi se da je Kim zahtevao da se pripreme za mogući rat podignu na viši nivo, da se poveća proizvodnja naoružanja i češće organizuju vojni manevri, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako navodi agencija Jonhap, dosadašnji glavnokomandujući oružanih snaga Severne Koreje general Pak Su-il je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen general Ri Jong-gil.

Na sastanku u sredu razgovaralo se i o pripremama za vojnu paradu povodom obeležavanja 75. godišnjice osnivanja Severne Koreje, prenosi KCNA.

Sastanak je održan uoči najavljenih manevara Južne Koreje i Sjedinjenih Državam kasnije ovog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kim Džong Un najavio intenziviranje priprema za MOGUĆI RAT

Izvor: Blic, 10.Avg.2023

Tokom sastanka partijskog vrha Severne Koreje posvećenog vojnim pitanjima, severnokorejski lider Kim Džong Un najavio je intenziviranje priprema za mogući rat, prenela je juče južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.