Spremaju smenu 11 direktora

Izvor: Blic, 01.Apr.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremaju smenu 11 direktora

Kraljevo - Samo dva direktora javnih i komunalnih preduzeća u Kraljevu zadržaće svoje fotelje posle odluke Pokreta za Kraljevo da napusti koaliciju sa „Zajedno za evropsku Srbiju“ i SPS-PUPS-om i skupštinsku većinu napravi sa radikalima, Novom Srbijom i DSS-om, saznaje „Blic“.

Čistke slede i članovima upravnih odbora u ovim firmama, a po svemu sudeći, jedino ime koje će se ponovo pominjati u gradskim organima vlasti može biti aktuelni zamenik gradonačelnika dr >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ljubiša Jovašević, lider Pokreta za Kraljevo, koji slovi kao kandidat za budućeg prvog čoveka grada.

Prema saznanjima „Blica", najviše direktorskih mesta, čak četiri, dobiće Pokret za Kraljevo koji ima šest odbornika. Kako saznajemo, izvesno je da će Predrag Marković nastaviti da vodi pozorište, a Verica Milanović „Gradsku čistoću", jer su to preduzeća u kojima čelne ljude predlaže Pokret za Kraljevo (PZK). Ovaj pokret želi da preuzme i ključno direktorsko mesto u javnim preduzećima, u Direkciji za planiranje i izgradnju, gde bi na mestu direktora Aleksandru Sretović iz DS-a trebalo da smeni Radovan Marković, odbornik PZK-a, dok bi Dečje odmaralište „Goč" od Katarine Vasiljević iz DS-a trebalo da preuzme Dragan Nikolić, aktuelni zamenik direktora.

Tomislav Ilić (NS) kaže da se trenutno pripremaju dve sednice skupštine na kojima treba da uslede smene i imenovanja, ali o kadrovskim promenama ništa, bar zvanično, nije mogao da kaže.

- Razgovaramo, i kada sve budemo utanačili, neće biti razloga da i pre skupštine to mediji znaju - kaže Ilić.

Nezvanično, međutim, Nova Srbija uzima „Puteve", gde će Mirka Vukovića iz SPO-a zameniti Željko Đekić. Kao predlog NS u „Vodovod" bi trebalo da ode nekadašnji direktor Direkcije za planiranje Milutin Mandić, koji će na tom mestu zameniti jednog od „najpostojanijih" direktora u Kraljevu Marka Romčevića iz SPO-a.

- Ne znam hoću li biti smenjen ili ne, ali stalno ponavljam jednu stvar - na ova mesta se zasad politički i dolazi i odlazi. Važno je samo da ko god sedi u fotelji brine da firma prosperira i profitira - kaže Mirko Vuković.

Hoće li biti pozvan da ponovo preuzme muzej ili ne, ne zna ni Dimitrije Jovanović, koga su radikali pretprošle godine kadrovali da smeni Dragana Draškovića (SPO), koji će po svemu sudeći ponovo biti na „tankom ledu".

Kada su, pak, radikali u pitanju, uz „Toplanu", u kojoj se ne zna hoće li ponovo biti direktor Radiša Grabovac, njihov stari kadar, koji se posle prošlogodišnjeg kraha koalicije i rascepa u Opštinskom odboru SRS „odrodio" od partije, SRS traži i Javno stambeno preduzeće, gde bi direktorsko mesto trebala da preuzme Vesna Vukajlović, šefica Regionalnog odbora partije.

- Mi ne tražimo mnogo i u ovu koaliciju smo ušli da zaštitimo grad od štetnih poteza - kaže Vukajlovićeva.

U celoj priči o raspodeli funkcija najpovučenije se ponaša DSS koji, prema nezvaničnim informacijama, Dejana Milovića, koji je svojevremeno predsedavao opštinskom skupštinom, vidi na mestu zamenika gradonačelnika. Umesto Ane Jerotijević iz DS-a, u Domu kulture Ribnica direktor bi trebalo da postane Vladimir Bogavac (premda to mesto merka i Nova Srbija). Miloš Rakić, kadar DSS-a, trebalo bi da se vrati na svoje mesto u JKP „Pijaca" umesto Zorana Jovanovića koga je predložio SPS. Čak ni nezvanično u gradu niko ne zna ko će preuzeti obdaništa i Istorijski arhiv kojima za sada gazduju G17 i DS.

Razmirice u novoj koaliciji

Kako „Blic" saznaje, zbog izbora direktora javnih preduzeća javile su se i prve razmirice u novoj vladajućoj koaliciji. Prema nezvaničnim saznanjima, zbog direktorskih mesta na koje pretenduju radikali, zahvaljujući rascepu u ovoj odborničkoj grupi, i nova, tek stvorena koalicija, dovedena je u pitanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.