Sprema se potpuni haos na frontu: Ukrajinci napadaju? Neizbežno je

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 15:07

Sprema se potpuni haos na frontu: Ukrajinci napadaju? "Neizbežno je"

Ruske snage spremne su za kontraofanzivu Kijeva u svakom od najavljenih pravaca, izjavio je savetnik v. d. šefa DNR Jan Gagin.

Prema njegovim rečima, nema mnogo pravaca kojima ukrajinske snage mogu da izvrše kontraofanzivu.

"Najavljene su ofanzive u donjeckom pravcu, u artjomovskom – povratak grada. I naravno, tu je Krim i zaporoški pravac", precizirao je Gagin za televiziju "Rusija 1".

"Mi smo spremni, imamo prilično ešeloniranu odbranu, spremne su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage i sredstva. I mislim da smo u svim predloženim pravcima ove ofanzive sasvim spremni za nju", naglasio je Gagin.

Kako je naveo, Ukrajina trenutno nema dovoljno rezervi na kontakt-liniji za uspeh kontraofanzive.

"U ovom trenutku neprijatelj pokušava da akumulira snage. Zaista ozbiljna grupa okupljena je u rejonu Časova Jara. U drugim pravcima neprijatelj takođe pokušava da akumulira ljudstvo i tehniku. Ali u ovom trenutku ono što se nalazi na samoj kontakt-liniji, po mom mišljenju, nije dovoljno za neki ozbiljan uspeh u samoj kontraofanzivi", objasnio je on.

Sama kontraofanziva je, smatra on, "neizbežna".

"U svakom slučaju, hteli to Ukrajinci ili ne, biće prinuđeni da napadnu, jer su im gazde iz Vašingtona to već naredile da učine", zaključio je Gagin.

Kijev će odlučiti o kontraofanzivi "u poslednjem trenutku", izjavio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.

"Ako neko misli da imamo samo jednu opciju, to nije tako", rekao je Danilov i dodao da ukrajinske snage imaju više od tri varijante za kontraofanzivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.