Sprema se potop: Stiže jako nevreme

Izvor: Mondo, 31.Maj.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se "potop": Stiže jako nevreme

U toku večeri i noći na području Srbije se očekuje povećanje padavina, umerena do jaka kiša, ponegde i pljusak sa grmljavinom, pre svega u severnim delovima zemlje, izjavio je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On je za Tanjug rekao da se očekuje da do sutra u podne na području Banata, Bačke, Srema i Zapadne Srbije padne oko 30 litara kiše po metru kvadratnom.

Naveo je da se na području Beograda i Šumadije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << očekuje oko 20 litara po metru kvadratnom, a u ostalim krajevima manja količina padavina.

Aman, dokle? Upozorenje na obilne padavine

U toku noći (31.5./1.6.), sutra ujutru i pre podne, obilne padavine očekuju se na severu i zapadu Srbije oko 30 l/kvm, lokalno i više, navodi se u upozorenju na sajtu RHMZ-a.

Na snazi je i hidrološko upozorenje:

Vodostaji na Kolubari sa pritokama, Jadru, Jasenici i Kubrušnici, kao i na banatskim vodotocima će biti u umerenom i većem porastu od 01. do 06. juna sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja  upozoravajućih nivoa.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.