Sprema se novi haos u Nemačkoj: Može doći do erupcije

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 00:25

Sprema se novi haos u Nemačkoj: "Može doći do erupcije"

Predsednik udruženja nemačkih poljoprivrednika Joahim Rukvid upozorio je danas da će sledeće nedelje uslediti novi protesti poljoprivrednika širom Nemačke.

"Ako se ništa ne dogodi sa poljoprivrednim dizelom, sledeći protesti i akcije uslediće naredne nedelje", rekao je Rukvid, prenosi Cajt.

On je dodao da su dosadašnji protesti bili "predšok" i dodao da bi, ukoliko se ništa ne promeni, "moglo da dođe do erupcije".

Rukvid je istakao da poljoprivrednici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traže da nemačka vlada odustane od planiranih smanjenja subvencija za poljoprivredni dizel, rekavši da poljoprivrednici to vide kao "dodatni porez".

"Odgovornost sada leži isključivo na saveznoj vladi. Samo oni mogu da spreče proteste poljoprivrednika", rekao je on.

Poljoprivrednici su prošlog ponedeljka započeli blokadu pristupnih puteva autoputevima u delovima Nemačke u znak protivljenja vladinom planu da ukine poreske olakšice za nabavku dizela koji se koristi u poljoprivredi.

U Nacrtu zakona o finansiranju budžeta nalazi se, između ostalog i sporno smanjenje subvencija za dizel za poljoprivrednike, koje postoji već 70 godina, ali i veće takse za vazdušni saobraćaj i strože sankcije u oblasti socijalne pomoći za nezaposlene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemački poljoprivrednici najavljuju nove proteste: "Ovo do sada je bio predšok, ali može doći do erupcije"

Izvor: 24sedam.rs, 19.Jan.2024

"Ako se ništa ne dogodi sa poljoprivrednim dizelom, sledeći protesti i akcije uslediće naredne nedelje", rekao je predsednik udruženja nemačkih poljoprivrednika

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.