Sprema se HOROR u Donjecku! Zapad organizovao napad HEMIJSKIM ORUŽJEM na DNR? Dramatično upozorenje Rusa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se HOROR u Donjecku! Zapad organizovao napad HEMIJSKIM ORUŽJEM na DNR? Dramatično upozorenje Rusa (VIDEO)

Vlasti u Donjecku primetile su jačanje ukrajinskih oružanih formacija duž cele linije razdvajanja nakon pogoršavanja situacije u Kerčkom moreuzu!

To tvrdi šef pres službe Kancelarije narodne milicije DNR Danijel Bezsonov:

- Komandatima sektora Istok i Sever naređeno je da ojačaju prednji deo odbrane tako što su pojačali čuvanje skladišta municije. Vidimo jačanje grupacije ukrajinskih trupa duž cele linije kontakta. A prema podacima naše obaveštajne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve jedinice i jedinice oružanih formacija Ukrajine prebačene na najviše nivo borbene gotovosti.

Bezsonov navodi da je operacija Ukrajine u toj zoni pripremljena mesecima unapred - već u oktobru vojno rukovodstvo je sprovelo izviđanje priobalne zone na području Mariopolja.

Na očekivani ukrajinski udar na DNR upozorio je i Aleksandar Lukaševič koji je stalni predstavnik Rusije pri OEBS. Prema njegovim rečima ukrajinske snage pripremaju u Donbasu provokaciju sa korišćenjem hemijskog oružja uz učešće zapadnih specijalnih službi.

Lukaševič je podsetio da je ukrajinska vojska dopremila do linije razgraničenja raketne komplekse "Buk" i S-300, zatim RS30 "Grad" i "Uragan" kao i da je intenzivirala gađanje naseljenih mesta u Donbasu.

Ukrajinska vojska sinoć je započela masovni napad na stambene četvrti Donjecke Narodne Republike. Napad je počeo oko 22.30 časova po lokalnom vremenu iz različitog naoružanja.

Očekuje se da će Moskva žestoko odgovoriti. Tenzija između dve zemlje porasla je posle jučerašnjeg incidenta kod Krima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.