Izvor: B92, 19.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno besktvo Legije?

Beograd -- MUP Srbije sprečio je bekstvo Milorada Ulemeka Legije iz Centralnog zatvora u Beogradu, pišu Večernje novosti.

Kako pišu Novosti, dva miliona evra bilo je namenjeno kriminalnoj grupi čiji je vođa L. B. i koja je trebalo da izvede oružani prepad na kolonu vozila koja je iz Centralnog zatvora prebacivala Ulemeka u Specijalni sud. Policija je do tog podatka došla pre nekoliko meseci i, prema navodima Novosti, brzo je reagovala i podigla stepen bezbednosti na najviši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivo.

Zadatak da Ulemeku pobegne u bekstvu je, prema izvorima Novosti, imao V.M. iz Crne Gore, bivši oficir „crvenih beretki" i Jedinice za specijalne operacije.

V.M. je pomoć potražio od bivšeg pripadnika Arkanove Srpske dobrovoljačke garde L.B. Policija je reagovala i privela L. B. iako, osim saznanja šta se sprema, nije imala i materijalne dokaze za sud, pa takonikada nije ni osumnjičen za planiranje napada već samo za nedozvoljeno držanje oružja i municije. U stanu L.B. nađeni su eksploziv, fantomke, kombinezoni, oružje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.