Sprečen šverc zlata na Kosovo

Izvor: RTS, 15.Mar.2011, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen šverc zlata na Kosovo

Kod Raške zaplenjeno 30 kilograma zlata i 85.000 evra. Uhapšena dvojica osumnjičenih.

Pripadnici policije i Uprave carina pronašli su na punktu Rudnica, kod Raške, u putničkom vozilu, u specijalno izrađenom bunkeru ispred sedišta suvozača, 85.000 evra i više od 30 kilograma zlata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Tom zajedničkom akcijom pripadnika MUP-a i Uprave carina, na kontrolno-bezbednosnom punktu Rudnica, kod Raške, sinoć je sprečen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokušaj krijumčarenja veće količine zlatnog nakita i stranog novca iz centralne Srbije na područje Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Kako je policija navela, zlato nađeno u vozilu beogradskih tablica bilo je bez prateće dokumentacije o poreklu, u vidu poluga, lomljenog zlata i zlatne prašine.

Zlato i novac nađeni su prilikom kontrole putničkog vozila "fijat", u kojem su se nalazili vozač C.N. (52) iz Draganića, kod Raške, i suvozač A.M. (27) iz Beograda.

Zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem, A.M. i C.N. su uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.