Sprečen masovni napad na Kabul, ubijeno osam pobunjenika

Izvor: Blic, 02.Avg.2012, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen masovni napad na Kabul, ubijeno osam pobunjenika

KABUL - Avganistanske snage bezbednosti ubile su rano jutros najmanje osam pobunjenika tokom racije u Kabulu, a vlasti kažu da je nakon sedmočasovne borbe sprečen masovni napad talibana na prestonicu.

Vojnici obaveštajne agencije Nacionalni direktorat za bezbednost započeli su pretres oko jedan sat posle ponoći u zgradi u okrugu Pul-e Čarki u Kabulu, koju su pobunjenici koristili kao bazu, javio je Rojters.

“Već smo ubili osam pobunjenika i zaplenili eksplozive. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oni (talibani) su nameravali da uđu u jednu zgradu u Kabulu i izvedu kombinovani napad na snage bezbednosti, kancelarije vlade ili kancelarije koje pripadaju strancima”, rekao je portparol ove agencije.

Talibani, koji često nastoje da umanje svoje neuspehe, a uspehe prikažu znatno većim, negirali su u saopštenju da je današnja operacija vlasti bila protiv njihovih boraca.

U Kabulu su pobunjenici u aprilu i junu izveli dva napada, jedan na diplomatski i poslovni centar, a drugi na jedan hotel na izlasku iz grada.

Snage bezbednosti i strane trupe na čelu sa NATO tvrde da sporadični napadi talibana ne ukazuju na slabosti avganistanskih snaga i obaveštajnih službi pred povlačenje većine stranih borbenih jedinica, koje treba da se okonča do 2014. godine.

Povezane vesti: Dvoje dece ubijeno u bombaškom napadu u Avganistanu Talibani ubili ženu hicima u glavu i grudi zbog preljube U samoubilačkom napadu u Avganistanu ubijeno sedam i ranjeno 23 ljudi U napadu na bazu NATO u Avganistanu poginulo 14 pobunjenika Okonačni sukobi u Kabulu, pobunjenici se predali

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.