Sprava za brzo zatezanje tela

Izvor: Blic, 10.Maj.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprava za brzo zatezanje tela

San svake žene je da brzo dođe do željene linije. To je moguće uz pomoć sprave „Power Plate“. Preporučljivo je da na ovoj spravi vežbate tri puta nedeljno, po 15 minuta. Rezultati su brzo vidljivi, ali postoje i osobe koje ne bi smele da vežbaju na ovaj način.

Zato bi, pre odlaska na trening, bilo dobro da se posavetujete sa vašim lekarom. Kod nas se pojavio pre tri godine, a ovog proleća je postao hit.

Šta je tačno „Power Plate", pitali smo Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Božića, trenera fitnes kluba „Newbody" u Beogradu.

- Sprava prenosi talase strogo kontrolisanih vibracija kroz telo, aktivirajući mišićne kontrakcije između 25 i 50 puta u sekundi. Ove kontrakcije povećavaju mišićnu snagu i ubrzavaju cirkulaciju u samo 15 minuta treninga tri puta nedeljno. Ovaj način vežbanja pruža brojne dobrobiti, počevši od trenutnog poboljšanja cirkulacije do povećanje mišićne snage i pokretljivosti, poboljšanje fleksibilnosti, smanjenje celulita, povećanje gustine kostiju.

Da li takav vid vežbanja zdrav za mišiće?

Vežbanje na „Power Plateu" ima prednost u odnosu na tradicionalno vežbanje jer uzrokuje manja oštećenje na mišićima. Vežbe koje nisu statičke, koje su dakle dinamičke, izvode se koncentrisano i uvek uz kontrolu trenera, tako da je apsolutno nemoguće da se povredite.

Kome se preporučuje vežbanje na spravi?

Preporučuje se svim zdravim odraslim osobama. Donja granica je 12 godina starosti, a gornja ne postoji.

Da li je tačno da se uz pomoć ove sprave najbrže zateže telo?

Tačno je, naravno ukoliko se poštuju principi koji se očekuju od osobe koja vežba. Neophodni su redovni treninzi, istrajnost i pravilna ishrana.

Koliko je treninga nedeljno potrebno da bi se postigli željeni rezultati?

Broj optimalnih treninga je tri puta nedeljno. Dobro je da se uvek posle treninga pravi dan pauze da bi se mišići odmorili i pripremili za sledeći trening

Kome se ne preporučuje

Ukoliko ste u drugom stanju, ne treba da vežbate na „Power Plateu". Isto se odnosi i na osobe koje imaju probleme sa srcem i trombozom, dijabetičare i osobe koje imaju kilu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.