Spot Milča Mančevskog o Makedoniji na CNN

Izvor: RTS, 24.Dec.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spot Milča Mančevskog o Makedoniji na CNN

Reditelj Milčo Mančevski uradio je promotivni spot o Makedoniji koji će biti prikazivan na CNN. Dobitnik Zlatnog lava i režiser filmova “Pre kiše”, “Prašina” i “Senke “ pri izradi spota vodio se devizom - domovina se brani kvalitetom.

Spot "Makedonija je večna" već je prestavljen je makedonskoj javnosti a finansiralo ga je makedonsko Ministarstvo kulture.

Mančevski u spotu Makedoniju prikazuje kroz priču koju čita devojčica i tako putuje u zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čuda - Makedoniju.

U spotu je Makedonija iz vremena Aleksandra Makedonskog, sa istorijskim obeležjima te zemlje, sklupturama , slikama , crkvama kao i folklorom i Ohridskim jezerom.

Reditelj Milčo Mančevski je rekao da mu je prilikom snimanja najvažnije bilo da uradi projekat koji je po visokim standardima, jer se domovina brani kvalitetom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.