Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporna prodaja gradskog poslovnog prostora u Banjaluci pod lupom policije

BANJALUKA - Policija je pokrenula istragu nakon što je Gradska uprava Banjaluka podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica, u kojoj stoji da je Zajednica etažnih vlasnika (ZEV) stambene zgrade u Ulici Milana Tepića 21 na sebe uknjižila gradski poslovni prostor, a potom i prodala.

Sporna prodaja gradskog poslovnog prostora u Banjaluci pod lupom policijeKako se navodi, taj prostor na atraktivnoj lokaciji u strogom centru, tik do apoteke "1. maj", ZEV je prodao radniku Zavoda za >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izgradnju Banjaluka (ZIBL) Anđelku Buzadžiji, s kojim nismo uspjeli stupiti u kontakt.

"Ovaj poslovni prostor od 38 kvadratnih metara ZEV je prodao Buzadžiji za 56.700 KM", pojašnjava naš izvor, pa se tako, prostom računicom, dolazi do podatka da je kvadrat koštao 1.492 marke.

Iz CJB Banjaluka potvrđeno je da, u vezi s ovim slučajem, pripadnici njihovog Sektora kriminalističke policije postupaju po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te vrše neophodne provjere i analizu potrebne dokumentacije.

"Istraga u ovom slučaju je u toku, a policija preduzima sve neophodne mjere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi s navodima iz vašeg dopisa", navela je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

U krivičnoj prijavi, kako saznajemo, navodi se da je Republička uprava za geodetske i imovinskopravne poslove (RUGIP) dozvolila upis prava svojine na Buzadžiju i da je nezakonito omogućila da se ZEV upiše kao vlasnik tog prostora.

Naš izvor navodi da iz dokumentacije proizlazi da je RUGIPova Područna jedinica Banjaluka 23. marta 2015. godine donijela rješenje kojim je dozvolila upis prava svojine u korist ZEV Milana Tepića br. 1525.

"Postupajući suprotno zakonu, Područna jedinica RUGIPa ne samo da je tim rješenjem dozvolila nezakonitu uknjižbu, već o njoj nije obavijestila ni grad Banjaluku ni Pravobranilaštvo RS", stoji u krivičnoj prijavi.

Kako se navodi, ovakvim postupanjem Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove, Područna jedinica Banjaluka, na nezakonit način je otuđen poslovni prostor u vanknjižnoj svojini grada Banjaluka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.