Sporenja oko PIO fonda

Izvor: RTS, 20.Mar.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporenja oko PIO fonda

Unija poslodavaca pokrenula spor protiv PIO fonda zbog zloupotrebe imovine i davanja prostorija besplatno penzionerskim udruženjima. Fond PIO odgovara da su poslodavci nezadovoljni što njihov predstavnik nije izabran za presednika Upravnog odbora Fonda. U PUPS-u potvrđuju da nemaju nikakav ugovor sa Fondom PIO.

Unija poslodavaca Srbije pokrenula je spor pred Upravnim sudom protiv Fonda PIO zbog, kako navode, zloupotrebe imovine i besplatnog davanja prostorija penzionerskim udruženjima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja, zatim, taj prostor daju u zakup.

U Uniji poslodavaca, čiji su predstavnici u Upravnom odboru Fonda, kažu da je i pored njihovog protivljenja usvojen Pravilnik kojim se omogućava nastavak zloupotrebe više desetina hiljada kvadrata, i to u korist PUPS-a.

Fond PIO odgovara da je Unija poslodavaca nezadovoljna što njihov predstavnik nije izabran za presednika Upravnog odbora Fonda, pa zato prljaju ugled te institucije.

Pravilnikom je, kažu, uređeno korišćenje imovine na isti način kao što je država regulisala raspolaganje javnom svojinom.

Ugovor s PUPS-om, kao ni s bilo kojom drugom partijom, kažu - nemaju, niti novousvojeni Pravilnik omogućava da partije koriste prostorije Fonda.

U PUPS-u potvrđuju da nemaju nikakav ugovor sa Fondom PIO. Priznaju da neki opštinski odbori koriste prostorije Fonda, ali isključivo preko udruženja penzionera. Spremni su, kažu, ako treba da taj odnos urede i plaćaju prostor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.