Sporazum užičkog DS-a i PUPS-a

Izvor: Blic, 06.Okt.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum užičkog DS-a i PUPS-a

Demokratska stranka (DS) i Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) potpisale su danas u Užicu sporazum o zajedničkom kreiranju i sprovođenju socijalne politike u tom gradu, kome su prisustvovali zamenik predsednika DS Dragan Đilas i potpredsednik PUPS Milan Krkobabić.

Sporazum obavezuje obe partije da svojim političkim uticajima u organima Grada Užica aktivno doprinesu stvaranju organizacionih i infrastrukturnih kapaciteta od značaja za unapređenje socijalne politike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a naročito socijalne zaštite.

Đilas je istakao da ovaj sporazum nije politički akt, već životni sporazum koji nudi bolji život građanima i izrazio nadu da će gradska uprava imati razumevanja za njegovu realizaciju, u skladu sa budžetom.

- Jedina prava politika u Srbiji je politika rešavanja problema. Beograd je primer toga - naglasio je Đilas.

Krkobabić je ukazao da taj sporazum predviđa mere od značaja za jačanje lokalnih kapaciteta, koji će omogućiti zapošljavanje jedan odsto radno sposobnog stanovništva Užica, koji pripadaju kategorijama teško zapošljivih lica.

Predstavnici gradskih odbora DS i PUPS u Užicu demantovali su najave pojedinih medija da potpisivanje današnjeg sporazuma predstavlja najavu prelaska tri odbornika PUPS iz koalicije sa socijalistima u koaliciju sa DS, kako bi osujetili prekombinovanje vlasti u Užicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.