Sporazum slovenačke vlade i sindikata

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum slovenačke vlade i sindikata

Sindikat u javnom sektoru i slovenačka vlada postigli sporazum o smanjenju plata i drugim merama štednje.

Slovenačka vlada i sindikat u javnom sektoru postigli su sporazum o smanjenju plata i drugim merama štednje.

Za sada sporazum nisu potpisala dva sindikata policije i sindikat radnika u pravosuđu, sindikat opštinskih redara i sindikat javnih službenika.

Sporazum je dobra osnova za naredne dogovore, izjavio je ministar rada i vođa vladine pregovaračke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupe Andrej Vizjak i dodao da vlada do kraja iduće godine ne planira da interveniše u plate javnih službenika.

Vođa koordinacije štrajkačkih odbora sindikata Branimir Štrukelj podsetio je da su sindikati 18. aprila organizovali jedan od najvećih štrajkova u kom su zahtevali očuvanje socijalne države, očuvanje kvaliteta javnih usluga, očuvanje radnih mesta i bili protiv sniženja plata.

Kod prva dva zahteva sindikati su u potpunosti uspeli, jer su očuvali brojna radna mesta, a privremeno su pristali na smanjenje plata što je u korist svih ljudi u državi, objasnio je Štrukelj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sporazum vlade Slovenije i sindikata o merama štednje

Izvor: Blic, 11.Maj.2012, 01:15

Skupština Slovenije počela je danas raspravu o Nacrtu akta o uravnoteženju javnih finansija koji je predložila vlada, a koji uključuje paket strogih mera štednje u vrednosti od blizu 800 miliona evra koji je osnova za rebalans budžeta za 2012, saopštila je vlada...Vlada Slovenije i sindikati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.