Izvor: Blic, 13.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum sa EU u martu

Član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i slovenački ambasador u BiH Nataša Vodušek izrazili su uverenje da će Bosna i Hercegovina uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji, posebno zato što je Slovenija, koja predsedava EU, među prioritete stavila evropski put zemalja zapadnog Balkana.

Radmanović i Vodušekova izjavili su novinarima nakon jučerašnjeg sastanka u Banjaluci da u „BiH postoji nepodeljeno opreeljenje za evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << integracije".

„Mi smo ubeđeni da bi, ukoliko bude uspešno usvojen akcioni plan za policijsku reformu u BiH, potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU moglo biti već u martu", rekla je Vodušekova.

Ona je naglasila da je Slovenija, predsedavajuća EU, kao prioritete stavila zemlje zapadnog Balkana kako bi se one što prije integrisale u EU.

Radmanović je potvrdio da je to pitanje veoma važno za BiH, jer u njoj vlada nepodeljeno opredeljenje za evropski put BiH.

„Slovenija će ostati zapisana kao zemlja za čijeg je predsedavanja zaokružena EU, bar kada je u pitanju potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, jer poslije slovenačkog predsedavanja EU, neće više niko ostati van potpisa za ulazak u EU", naglasio je Radmanović.

Prijemu, koji je član Predsedništva BiH upriličio u svom kabinetu u Banjaluci povodom 10. godina postojanja i rada Društva Slovenaca u RS, prisustvovali su i bivši ambasadori Slovenije u BiH Tadej Labernik i Drago Mirošič, te predsjednik Društva Slovenaca „Triglav" Franc Sošnja.

Upoznavši se sa radom društva i položaju Slovenaca, koji su priznati kao nacionalna manjina, Vodušekova je izrazila zadovoljstvo položajem pripadnika svog naroda u RS i zahvalila predstavnicima republičke i gradske vlasti u Banjaluci, gde živi najveći broj Slovenaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.