Sporazum o ustupanju dokaza sa BiH

Izvor: RTS, 16.Maj.2011, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o ustupanju dokaza sa BiH

Srbija i Bosna i Hercegovina potpisaće 1. jula u Hagu Sporazum o ustupanju dokaza, rekao zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. Trebalo bi da time bude eliminisano vođenje paralelnih istraga.

Zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da će Srbija i Bosna i Hercegovina potpisati 1. jula u Hagu Sporazum o ustupanju dokaza.

Potpisivanjem sporazuma biće eliminisano vođenje paralelnih istraga koje se sada vode u slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ubistva vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu i u Tuzlanskoj koloni.

Srbija do sada ima potpisan takav sporazum sa Hrvatskom.

Potpisivanje tog sporazuma između Srbije i BiH najavio je juče, u intervjuu Glasu Srpske, glavni tužilac Bosne i Hercegovine Milorad Barašin.

"Pojavljivali su se ogromni problemi sa dupliranjem predmeta i sa paralelnim istragama. Svi mi u regionu treba da shvatimo da istina mora da dođe na površinu, da se iznesu činjenice i dokazi i da se procesuiraju svi oni koji su činili ratne zločine. Bez obzira na to koje je ko nacionalnosti, takav mora da odgovara", istakao je Barašanin.

Barašin je rekao da više neće biti dupliranja istraga, jer će "postojati sporazum, ne samo ovaj, nego i dogovor pred međunarodnim predstavnicima koji su bili i prisutni kad je pregovarano na koji način će se okončati predmeti koji su sporni".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vekarić: Srbija i BiH ustupaju dokaze od 1. jula

Izvor: S media, 16.Maj.2011

U Hagu će 1. jula biti potpisan Sporazum o ustupanju dokaza između Srbije i Bosne i Hercegovine, izjavio je danas zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. Srbija do sada ima potpisan takav sporazum sa Hrvatskom. ..Potpisivanjem ovog sporazuma biće eliminisano vođenje paralelnih...

Nastavak na S media...

BiH i Srbija potpisuju sporazum o ustupanju dokaza

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2011, 17:11

BEOGRAD- Zamjenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić izjavio je danas Srni da će na sastanku na Brionima od 25. do 27. maja biti definisani mjesto, datum i protokol potpisivanja sporazuma o ustupanju dokaza između Srbije i BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.