Sporazum o uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza Miratovac - Lojane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza Miratovac - Lojane

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je danas u Skoplju sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije, Oliverom Spasovskim Sporazum o uspostavljanju zajedničkog Graničnog prelaza Miratovac-Lojane, kao i sporazume o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata.

Ministar Stefanović je nakon potpisivanja sporazuma rekao da su oni usmereni na ono što treba zajednički da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uradimo kako bi građani Republike Srbije i Severne Makedonije živeli bolje i bili bezbedniji. On je ocenio da će Sporazum o saradnji u borbi protiv trgovine ljudima i Sporazum o borbi protiv krijumčarenja migranata biti dobri odgovori na probleme migracija.

"Borba protiv ilegalnih prelazaka granice jedan je od prioriteta na kome smo zajednički radili. Dolaskom deset srpskih graničnih policajaca na prelaze između Severne Makedonije i Grčke pokazali smo da zajednički hoćemo da radimo i budemo solidarni", poručio je Stefanović.

Ministar Stefanović je ukazao i na neophodnost rada na zajedničkim strategijama za rešavanje ilegalnih migracija.

"Ova dva sporazuma, koji se odnose na borbu protiv trgovine ljudima i krujumčarenja migranata, omogućiće policijama dve zemlje širok okvir delovanja. Takođe, pomoći će da zadamo jak udarac kriminalnim grupama i pokažemo posvećenost vladavini prava", rekao je Stefanović.

On je poručio da je sa ministrom Spasovskim razgovarao i o jačanju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Dogovorili smo bržu i bolju koordinaciju naših kriminalističkih policija. Naše dve zemlje imaju odličnu saradnju, ali kontakti između profesionalaca u kriminalističkim policijama mogu da budu još bliži i bolji. Očekujem u narednom periodu ozbiljne rezultate u suprotstavljanju krijumčarenju narkotika i borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa", rekao je Stefanović.

Govoreći o Sporazumu o uspostavljanju Graničnog prelaza Miratovac-Lojane, Stefanović je istakao da će se njegovim otvaranjem ubrzati transport robe.

"Ovaj prelaz je važan za regionalnu trgovinu. Već smo razgovarali o carinskim olakšicama i ono što je bila ideja i projekat predsednika Srbije Aleksandra Vučića jeste da zajednički radimo na tome da građanima sve bude jeftinije, da budu manje carine i da imamo brži protok ljudi i robe", objasnio je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliver Spasovski poručio je da je današnje potpisivanje tri sporazuma od velike važnosti za obe države.

Spasovski je naveo da će Granični prelaz Miratovac-Lojane na početku funkcionisati za lokalni saobraćaj, a da će po ispunjenju dodatnih uslova raditi kao zajednički granični prelaz za međunarodni putni saobraćaj.

On je istakao da je od velikog značaja dogovor dve države o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, kao i da je u ovoj borbi neophodna zajednička saradnja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović i Spasovski potpisali sporazum o prelazu Miratovac-Lojane

Izvor: JUGpress.com, 16.Dec.2019

SKOPLJE-PREŠEVO..Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je danas u Skoplju sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliverom Spasovskim Sporazum o uspostavljanju zajedničkog Graničnog prelaza Miratovac-Lojane, kao i sporazume o saradnji u oblasti borbe protiv...

Nastavak na JUGpress.com...

Saradnja srpske i slovenačke policije na visokom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 14:09

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Novom Sadu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Slovenije Boštjanom Poklukarom o dosadašnjoj saradnji dve države u oblasti unutrašnjih poslova, kao i daljem unapređenju kapaciteta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.