Sporazum o saradnji za nastavu na francuskom jeziku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o saradnji za nastavu na francuskom jeziku

Ministar prosvete Mladen Šarčević, otpravnik poslova ambasade Francuske Nikolas Faj i direktor Francuskog instituta u Srbiji Žan-Batist Kizen potpisali su danas sporazum o saradnji u oblasti nastave francuskog jezika u obrazovno-vaspitnim ustanovama Srbije.

Sporazumom se definiše okvir za jačanje zajedničkog delovanja Ministarstva i Francuskog instituta, koji u ime Ambasade Francuske realizuje kulturne i obrazovne aktivnosti, tokom ove i naredne školske godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Sporazumom se omogućava i zajedničko delovanje u školama koje sprovode program dvojezične francusko-srpske nastave, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Njime se preciznije definiše polaganje ispita za diplomu DELF-a u školama u Srbiji, a reč je o diplomi koja omogućava učenicima zvanično određivanje stečenog nivoa znanja francuskog jezika.

Na proleće 2018. godine učenici 120 osnovnih i srednjih škola u 45 gradova imaće mogućnost da polažu taj ispit.

Inače, francuski je treći strani jezik po broju učenika u Srbiji, više od 110.000 đaka uči francuski kao prvi ili drugi strani jezik u osnovnim i srednjim školama.

Osim toga, osam školskih ustanova, i to u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Pirotu i Valjevu ostvaruje dvojezični francusko-srpski program nastave.

Kroz kontinuirano usavršavanje, Francuski institut u Srbiji pruža podršku nastavnicima francuskog jezika i nastavnicima drugih predmeta koji ostvaruju nastavu na francuskom jeziku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.