Sporazum o saradnji šest instituta od nacionalnog značaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 13:33

Sporazum o saradnji šest instituta od nacionalnog značaja

Šest instituta od nacionalnog značaja za Srbiju potpisali su Sporazum o naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji, što bi moglo trajno da preoblikuje naučnu scenu u Srbiji i ojača društvenu relevantnost prirodnih nauka, saopštio je danas Institut za fiziku u Beogradu.

Dokument su potpisali direktori svih šest akreditovanih instituta, Institut za fiziku u Beogradu, Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković", Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, Institut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ratarstvo i povrtarstvo, Institut za nuklearne nauke "Vinča" i Institut za medicinska istraživanja.

Kako se navodi, Sporazumom se definiše zajednički rad na planiranju i realizaciji naučnih programa kroz učešće istraživača iz tih ustanova, kao i zajedničko korišćenje opreme u te svrhe.

Udruživanje šest vodećih naučno-istraživačkih ustanova u zemlji, moglo bi, po mišljenju potpisnika Sporazuma trajno da preoblikuje naučnu scenu u Srbiji i da ojača društvenu relevantnost prirodnih nauka.

Sporazum je zaključen na pet godina, tokom kojih će se, kako se dodaje, u budućim zajedničkim angažovanjima uvažavati međusobni interesi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.