Izvor: Blic, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporan logo metka

Sporan logo metka

VALJEVO - Agencija za privatizaciju Srbije pomerila je juče termin aukcijske prodaje 'Krušikove' fabrike lovačke municije za 16. novembar, potvrdio je Beti izvor iz Upravnog odbora te kompanije.

Agencija je prihvatila prekjučerašnju odluku Skupštine Holding kompanije 'Krušik' da se aukcija Fabrike lovačke municije koja je prvobitno bila zakazana za 26. oktobar, pomeri 'najviše za 15 dana'. Odlaganje aukcije zatraženo je zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je, kako je obrazloženo, 'lažnim prikazivanjem patentnih prava' jedan od četiri zainteresovana kupca 'bio doveden u povlašćeni položaj'.

- Radi se o pojedincu koji je uzeo aukcijsku dokumentaciju, a u prijavi naveo da je logo 'Krušikovog' lovačkog metka njegova 'intelektualna svojina' - navodi izvor 'Blica'.

Međutim, naš izvor objašnjava da u ovom trenutku niko nema patentna prava na žig i logo 'Krušika', koji su utisnuti na lovačku municiju te kompanije.

- Osoba koja se predstavila kao navodni vlasnik tih prava je u vezi sa jednim od potencijalnih kupaca. Holding je odlučio da od nadležnih državnih organa zatraži registraciju postojećeg žiga i logotipa utisnutih na svoju lovačku municiju, a ukoliko bude štete pričinjene zbog lažnog isticanja patentnih prava, protiv pojedinaca koji su se time bavili biće pokrenut krivični postupak - kaže 'Blicov' izvor u 'Krušiku', ne precizirajući ko je znak 'Krušika' predstavio kao 'svoju intelektualnu svojinu'.

U toku 15 dana, za koliko traži odlaganje akcije, 'Krušik' bi trebalo da dokaže da je logo na lovačkom metku FLM njegova svojina od 1945. godine.

Za kupovinu fabrike lovačke municije, prema podacima Agencije za privatizaciju, zainteresovane su beogradske kompanije 'Invest import' i 'Agro progres', kao i preduzetnici Dragan Savić iz Beograda i Branislav Pantelić, rodom iz Valjeva, koji se biznisom bavi u Švajcarskoj. Kompanija 'Invest import' već je kupila plac u selu Donja Grabovica kod Valjeva, gde je nameravala da gradi fabriku lovačke municije. Po navodima izvora 'Blica', 'Krušikova' FLM i beogradska firma već su sarađivali u izvozu lovačkog metka u SAD i Burmu.

U FLM su juče rekli da povodom ovih informacija ne žele da daju izjave, 'već će za nekoliko dana sazvati konferenciju za novinare'.

Na aukciji se prodaje 100 odsto kapitala 'Krušikove' Fabrike lovačke municije, čija je procenjena vrednost oko 26,5 miliona dinara, a početna cena iznosi oko 15,9 miliona dinara. U Fabrici lovačke municije zaposlen je 31 radnik, a firma je nedavno ugovorila izvoz 100.000 komada lovačkog metka za američko i kanadsko tržište.

Predrag Vujanac - Beta

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.