Spor Stevanovića i DS u Šumadiji

Izvor: RTS, 09.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spor Stevanovića i DS u Šumadiji

Stranka "Zajedno za Šumadiju" Veroljuba Stevanovića, zatražila da Demokratska stranka u Kragujevcu istupi iz vladajuće koalicije u tom gradu, za koju tvrde da je korumpirana. Demokrate mogu da napuste vlast, ali je važnije utvrditi istinu o navodima o korupciji, kažu u DS-u.

Politička stranka "Zajedno za Šumadiju", čiji je lider Veroljub Stevanović, zatražila je da Demokratska stranka u Kragujevcu "odmah istupi" iz vladajuće koalicije u tom gradu, zbog "neistinitih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužbi izrečenih na račun gradske vlasti".

"Pozivamo DS i Vlatka Jovićevića, zamenika povernika te stranke, da odmah napuste vladajuću koaliciju za koju tvrde da je nepoštena, da vrate svoja funkcionerska mesta u upravi grada, direktorska i mesta u upravnim odborima i da postanu opozicija oko cenzusa, gde joj je i mesto", navodi se u saopštenju Informativnog centra "Zajedno za Šumadiju".

U saopštenju je ocenjeno da "bi bilo krajnje problematično za njih da učestvuju u vlasti za koju tvrde da je korumpirana" i dodaje da je "kurir demokrata" Jovićević dostavio listu "Kurir" informacije, kako bi dobio prostor za napad na vlast u kojoj DS ima pomoćnika gradonačelnika, članove veća i direktore.

Zato se očekuje da će da nadležni organi hitno reaguju. "Zajedno za Šumadiju" smatra da prozivanje gradske vlasti u Kragujevcu za korupciju i to, kako se navodi, u jednom bulevarskom listu, poput "Kurira", nije politički manir koji je od demokrata mogao biti očekivan kada je potpisivan koalicioni ugovor.

Napominje se da i da Jovićević izneo neistinu i podseća da je "Zajedno za Šumadiju" ozbiljna politička organizacija koja je već treći mandat na vlasti, što znači da je poverenje građana u nju neosporno.

Navodi se da je ta politička stranka "pružila ruku Demokratrskoj stranci u Kragujevcu i bez ikakve potrebe ih vratila u politički život".

"Zajedno za Šumadiju" poručuje da neće više komentarisati optužbe o korumpiranosti gradske vlasti, a nadležne poziva da prekontrolišu njihov rad u gradskoj vlasti.

DS: Nije važna vlast u Kragujevcu, već istina

Povodom spora sa koalicionim partnerom Zajedno za Šumadiju, funkcioner DS-a Vlatko Jovićević rekao je da demokrate mogu da napuste gradsku vlast, ali da je od toga važnije utvrditi istinu o navodima o korupciji u upravi grada.

Jovićević je za agenciju Beta rekao da koaliciju može da raskine i stranka koja je zatražila izlazak DS-a iz vlasti, ali da je opstanak u upravi periferno pitanje.

"Mi smo isključivo zainteresovani za utvrđivanje istine o eventualnoj korupciji u gradskoj vlasti, što treba da provere nadležne instutucije", rekao je funkcioner DS.

Jovićević je negirao tvrdnje da je medijima plasirao priču o korupciji u kragujevačkoj vlasti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesuglasice Stevanovića i DS-a

Izvor: B92, 09.Jun.2009

Kragujevac -- I u Šumadiji je došlo do nesuglasica između Demokratske stranke i Veroljuba Stevanovića, koji je na parlamentarnim izborima bio na listi G17...Naime, stranka "Zajedno za Šumadiju", čiji je lider gradonačelnik Kragujevca, pozvala je Demokratsku stranku da odmah istupi iz vladajuće...

Nastavak na B92...

Kragujevac: Stranke nastavile sukob

Izvor: B92, 10.Jun.2009, 22:37

Kragujevac -- Stranka "Zajedno za Šumadiju" gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića i Demokratska stranka nastavile su sukob koji je izbio zbog rada gradske uprave... Demokratska stranka i dalje insistira na tome da je najbitnije ispitati sve optužbe i da treba i eventualne krivce kazniti....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.