Sponzor Belih šlemova pronadjen mrtav

Izvor: Beta, 11.Nov.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sponzor Belih šlemova pronadjen mrtav

Direktor najvažnije organizacije koja je pružala podršku sirijskoj opozicionoj grupi "beli šlemovi" danas je pronadjen mrtav u Istanbulu, rekli su njegovi saradnici.Uzrok smrti Britanca Džejmsa Le Mežrera još  nije poznat a njegovi saradnici su odbili da govore o tome.Prema informacijama u medijima, Le Mežrer je imao prelome na obe noge i na glavi kada je jutros pronadjen u prizemlju zgrade u kojoj je imao stan.Taj bivši oficir britanske vojske je vodio neprofitnu organizaciju Mejdej reskju (Mayday Rescue) koja je usmeravala donacije "belim šlemovima" i imala kancelarije u Istanbulu i u Holandiji.Predsednik SAD Donald Tramp je 22. oktobra odobrio 4,5 miliona dolara pomoći za "bele šlemove"."Beli šlemovi" su grupa za brze intervencije na bombardovanim lokacijama u Siriji gde izvlače preživele ali ih sirijska vlada i Rusija optužuju da podržavaju pobunjenike u područjima gde deluju.Film o "belim šlemovima" je 2017. dobio Oskara za najbolji kratkometražni dokumentarni film.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istanbul, bivši britanski agent povezan sa "Belim kacigama" pronađen mrtav

Izvor: RTS, 11.Nov.2019

Džejms Le Mezurije, bivši britanski obaveštajac koga je kraljica odlikovala ordenom Reda britanske imperije, pronađen je mrtav blizu svoje kancelarije u Istanbulu. . Telo Mezurijea koji je odlikovan za svoj rad sa "Belim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.