Spomen ploča Milevi Anštajn

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen ploča Milevi Anštajn

BEOGRAD - Ministar za dijasporu Srbije Srđan Srećković otkriće u nedelju, 14. juna, na groblju Nordhajm u Cirihu, spomen ploču svetski poznatoj fizičarki srpskog porekla Milevi Marić Ajnštajn.

Ploča će biti otkrivena posle 61 godine od smrti ove najveće srpske naučnice, koja je i pored velikih ostvarenja u oblasti kvantne fizike, život završila gotovo anonimno, da joj se čak ni za grobno mesto nije znalo, saopštilo je Ministarstvo za dijasporu Srbije.

Njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preosveštenstva vladika srednjeevropski Konstantin će obaviti i liturgiju, a ceromoniji će prisustvovati predstavnici ministarstva, kao i ambasador Srbije u Švajcarskoj Milan St. Protić i direktor gradske kancelarije za interkulturalna pitanja u Cirihu Kristof Majer.

U gotičkoj kapeli Kulturhaus Helferei, u centru starog Ciriha, održaće se Svečana akademija u organizaciji Ministarstva za dijasporu Vlade Republike Srbije, gradskih vlasti grada Ciriha, SPC u Švajcarskoj i predstavnika srpske dijaspore u Švajcarskoj, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počast za Milevu Marić Ajnštajn

Izvor: RTS, 05.Jun.2009

Otkrivanjem i osvećenjem spomen ploče na groblju Nordhajm u Cirihu 14. juna, Ministarstvo za dijasporu odaće priznanje svetski poznatoj fizičarki srpskog porekla Milevi Marić Ajnštajn. ..Predstavnici Ministarstva za dijasporu Srbije otkriće 14. juna spomen ploču i odati počast na groblju Nordhajm...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.