Split: Obrt u slučaju preminule maturantkinje - nije umrla od koronavirusa

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 11:01

Split: Obrt u slučaju preminule maturantkinje - nije umrla od koronavirusa

Split -- U Splitu je tokom vikenda umrla maturantkinja Ekonomsko-upravne škole, koja je bila pozitivna na koronavirus, a bila je astmatičar, piše Dalmatinski portal.

Njena sestra saopštila je da je ona ipak umrla je od hipoksije.

Jutros su se oglasilii lekari, koji su rekli da je ona hitno primljena u bolnicu zbog zastoja u radu srca i disanja i da je nakon uspešne reanimacje prebačena u jedinicu za intenzivno lečenje Klinike za dečje bolesti.

"Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imala pridružene hronične bolesti, a ustanovili smo da je bila kovid pozitivna", rekli su lekari na vanrednoj konferenciji za medije.

Lekari kažu da je 17-godišnja pacijentkinja lečena po svim pravilima struke, ali da je došlo do nemilog ishoda.

Upitani da li je korona bila uzrok smrti maturantkinje, lekari kažu da se to ne može zanemariti.

Verovatno je, navode, da je smrt došla između ostalog zbog hroničnih bolesti uz kovid 19 infekciju.

"Zastoj rada srca i pluća", je službeni razlog smrti, naveli su lekari, preneli su hrvatski mediji.

Prema pisanju medija, devojka je u petak bila na nastavi. Testiranje na koronavirus je sprovedeno u školi, a njen rezultat se pokazao kao pozitivan.

Navodi se da je u subotu prestala da diše, da je reanimirana i intubirana, ali da je, nažalost, umrla.

Neimenovani sagovornik portala je rekao da je smrt nastupila kao posledica hipoksije.

Svi učenici iz razreda u koji je išla devojka će od danas biti u izolaciji.

U pismu lokalnom portalu Dalmacija Danas, sestra preminule maturantkinje kaže da su njenu porodicu i nju dodato pogodila medijska nagađanja u vezi smrti njihove ćerke.

"Želim da kažem da moja sestra nije umrla od korone i prestanite da širite lažne tvrdnje i informacije. Istina je da je bila pozitivna, ali umrla je od hipoksije odnosno njen mozak je predugo bio bez kiseonika i nastupila je moždana smrt", navela je ona u pismu koje je objavio portal Dalmacija Danas.

Dodala je i da svi koji su proveli malo vremena sa Antoniom znaju da je puno pre korone imala velikih problema sa disanjem.

"Sam Bog zna koliko je doktora i pretraga obišla radi svog stanja ali nikad nije pronađen uzrok. Uvek je bila osetljiva i slabijeg imuniteta i zato smo svi uvek bili osetljivi na nju", navela je sestra preminule maturantkinje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TUGA U Splitu od korone umrla MATURANTKINJA, svi učenici iz razreda u izolaciji

Izvor: Blic, 26.Okt.2020

U Splitu je tokom vikenda umrla maturantkinja Ekonomsko-upravne škole, koja je bila pozitivna na korona virus, a bila je astmatičar, piše Dalmatinski portal.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.