Spilberg i Džekson „dovode“ Tintina na veliko platno

Izvor: Politika, 17.Nov.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spilberg i Džekson „dovode“ Tintina na veliko platno

NJUJORK – Američki režiser Stiven Spilberg i njegov novozelandski kolega Piter Džekson planiraju da za naredni Božić premijerno prikažu u Španiji svoj najnoviji projekat "Avanture Tintina: Tajna Jednoroga".

Film će biti prvi u trilogiji o avanturama Tintina, junaka stripova belgijskog crtača stripova Žorža Remija, javljaju španski mediji.

Tintin je mlad reporter koji putuje po celom svetu i doživljava razne avanture. Tu su još njegov pas Sneško, kapetan Hadok, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << profesor Suncokret, detektivi Dipon i Dipon i mnogi drugi.

Piter Džekson ne želi da u potpunosti otkrije sve detalje u vezi s filmom, ali napomimje da će glumci biti prikazani kao lutke i da će se snimati u tehnici "moušn kepčr".

"Opredelili smo se da glumce prikažemo kao lutke i da snimamo u 'moušn kepčru', jer u suprotnom ništa ne bi bilo onako kako je Žorž Remi, poznatiji kao Erže, osmislio i prikazao u svojim stripovima", kazao je Džekson.

Tanjug

objavljeno: 17/11/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tintin na velikom platnu 2011. god

Izvor: B92, 17.Nov.2010

Američki režiser Stiven Spilberg i njegov novozelandski kolega Piter Džekson planiraju da za naredni Božić premijerno prikažu u Španiji svoj najnoviji projekat "Avanture Tintina: Tajna Jednoroga"...Ovo će biti prvi film u trilogiji o avanturama Tintina, junaka stripova belgijskog crtača stripova...

Nastavak na B92...

Spilberg i Džekson 'dovode' Tintina na veliko platno

Izvor: SrbijaNet.rs, 17.Nov.2010

Američki režiser Stiven Spilberg i njegov novozelandski kolega Piter Džekson planiraju da za naredni Božić premijerno prikažu u Španiji svoj najnoviji projekat "Avanture Tintina: Tajna Jednoroga". Film će biti prvi u trilogiji o avanturama Tintina, junaka stripova belgijskog crtača stripova...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.