Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2019, 01:30

Špikovana svinjska krmenadla

Špikovana svinjska krmenadla

Ako ovih dana planirate neko porodično okupljanje donosimo vam recept koji će oduševiti vaše najbliže.

Sastojci: 

- 2 kg krmenadle

- 150 g slanine

- 100 g prepečenog ljuštenog badema

- 2 struka praziluka

- 10-tak zrna bibera

- 10-tak zrna karanfilića

- ulje

- so

Priprema: 

Kremenadlu izbosti na više mesta vrhom oštrog noža pa u ove zareze ubacivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na štapiće isečenu slaninu, komadiće badema i zrna bibera i karanfilića.

Zatim meso posoliti i staviti u sud za pečenje, preliti vrućim uljem, sa strane uliti šoljicu vode, poklopiti i u rerni zagrejanoj na 220 stepeni peći 30 minuta. Zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i bez otvaranja posude peći još 60 minuta. Sud zatim izvaditi iz rerne, otklopiti ga i sa strane porađati na kolutove isečen beli i malo zelenog dela praziluka.

Uliti šoljicu tople vode, vratiti posudu u rernu i peći dok meso sasvim ne omekša i dobije lepu, rumenu koricu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.