Šperl: Porez na impulse poskupljuje usluge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šperl: Porez na impulse poskupljuje usluge

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora kompanije "Vip mobajl" Aleksander Šperl ocenio je danas da bi se eventualno uvođenje poreza na impulse u mobilnoj telefoniji negativno odrazilo na poslovanje kompanije i poskupelo usluge mobilne telefonije, a kvalitet ne bi bio poboljšan.

Tim porezom, ako ga Vlada Srbije uvede, građani koji nemaju fiksni, a imaju mobilni telefon, bili bi "duplo kažnjeni", rekao je Šperl na konferenciji za novinare i dodao da bi takva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera dovela do usporavanja investicija u oblasti mobilne telefonije.

Privi čovek "Vip mobajla", koji je deo austrijske kompanije "Mobilkom" i strateški partner najvećeg evropskog operatera - "Vodafona", je istakao je da korišćenje usluga mobilne telefonije ne smatra luksuzom.

Šperl je obelodanio da je ta kompanija 30. marta dobila milionitog korisnika iz Kragujevca i naveo da je taj mobilni operater za 20 meseci zauzeo više od 10 odsto tržišta u Srbiji.

Prema istraživanju "Stratedžik marketinga", oko 76,5 odsto korisnika usluga mobilne telefonije smatra da je poboljšan kvalitet usluga u tom sektoru u Srbiji, dolaskom "Vip mobajla".

Povodom milionitog korisnika u Srbiji, "Vip" je najavio nove povoljnosti u korišćenju paketa njihovih usluga, a u postpejd tarifi, gde se za jedan dinar može dobiti korisnički broj, mobilni aparat, kupac dobija besplatno još jedan mobilni telefon i pripejd telefonski broj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.