Specijalni tužilac razgovarao sa Bajdenom u istrazi o povjerljivim dokumentima

Izvor: VOA, 10.Okt.2023, 02:21

Specijalni tužilac razgovarao sa Bajdenom u istrazi o povjerljivim dokumentima

Američki predsjednik Džo Bajden dao je iskaz u okviru istrage o povjerljivim dokumentima koju vodi specijalni tužilac Robert Hur, saopšteno je iz kancelarije pravnog zastupnika Bijele kuće. Bajden je dobrovoljno razgovarao sa specijalnim tužiocem tokom dva dana, u nedelju i ponedeljak, navodi se u saopštenju portparola Ijana Samsa. Sekretar za pravosuđe Merik Garland u januaru je imenovao Hura za specijalnog tužioca u istrazi o načinu na koji je Bajden postupao sa povjerljivim dokumentima koja su prošle godine pronađena u njegovom domu u Delaveru i u kancelariji Pen Bajden centra u prestonici Vašingtonu. Dokumenta su iz perioda kada je Bajden bio potpredsjednik SAD, od 2009. do 2017. godine.  "Kao što smo od početka govorili, predsjednik i Bijela kuća sarađuju u ovoj istrazi i, gdje je to bilo adekvatno, javno smo saopštili relevantne informacije, i bili transparentni koliko smo mogli u skladu sa zaštitom i očuvanjem integriteta istrage", naveo je Sams. Istraga o povjerljivim dokumentima koja je vođena protiv Bajdenovog potencijalnog republikanskog predsjedničkog rivala, bivšeg predsjednika Donalda Trampa, rezultirala je podizanjem optužnice. Povjerljiva dokumenta pronađena su na Trampovom imanju na Floridi, a bivši predsjednik je između ostalog optužen da je nezakonito zadržao dokumenta o nacionalnoj odbrani i da je opstruisao istragu.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalni tužilac razgovarao sa Bajdenom u istrazi o poverljivim dokumentima

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2023

Američki predsednik Džo Bajden dao je iskaz u okviru istrage o poverljivim dokumentima koju vodi specijalni tužilac Robert Hur, saopšteno je iz kancelarije pravnog zastupnika Bele kuće, javio je Glas Amerike (VOA).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.