Specijalni sud naložio dopunu istrage protiv Dulića

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni sud naložio dopunu istrage protiv Dulića

U saopštenju suda se navodi da je naredba tužilaštvu za organizovani kriminal izdata 28. juna, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo rešenje tog suda kojim je bila potvrđena optužnica protiv Dulića, kojom su obuhvaćeni tadašnji saradnik u ministarstvu Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, jer je, prema stavu žalbenog suda, doneto uz bitnu povredu odredbi krivičnog postupka.

Istom odlukom Apelacioni sud je naložio da se optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ponovo preispita.

Prema naredbi Specijalnog suda, Tužilaštvo treba da u roku od tri dana od dana prijema prepisa naredbe, donese svoju naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice, a samim tim i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, navodi se u saopštenju.

Sud je naložio da je u toku dopune istrage neophodno pribaviti određene pravne akte državnih organa, javnih i lokalno javnih preduzeća - opština i gradova, te da se po pribavljanju navedenih pravnih akata sprovede ekonomsko-finansijsko veštačenje, kao i da se ispitaju određeni svedoci.

Apelacioni sud je Specijalnom sudu prošle sedmice ukazao da "visina pribavljene koristi koja je, prema nalazu veštaka, iskazana u optužnici na iznos od 9.033.688,08 dinara, za sada nije na pouzdan način utvrđena, imajući u vidu da nisu iskazani parametri na osnovu kojih je utvrđena ova vrednost, kao i u kojim pravnim aktima su ti parametri opredeljeni”.

Zbog toga je sud usvojio žalbe odbrane, ukinuo rešenje i naložio Specijalnom sudu da ponovo ispita optužnicu.

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je 17. maja optužnicu od 10. aprila protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja njegovih saradnika.

Dulić i njegovi saradnici terete se da su investitoru "Nuba invest" iz Beograda nezakonito izdali prvo saobraćajno tehnike uslove, potom lokacijske dozvole, zatim saglasnosti i na kraju građevinske dozvole, i pored upozorenja zaposlenih u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja i preduzeću "Putevi Srbije" da za to nisu ispunjeni propisani uslovi.


Skupština Srbije je 8. oktobra ukinula imunitet Duliću.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.