Spasiocu devojčice u Nemačkoj odata počast u hramu SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 08:50

Spasiocu devojčice u Nemačkoj odata počast u hramu SPC

U hramu Vaskrsenja Hristova u Berlinu odata je počast Zoranu Živkoviću, koji je slavljen kao heroj u Nemačkoj, pošto je spasao dvogodišnju devojčicu od otmice.

Protojerej stavrofor Dragan Sekulić je Živkoviću čestitao na hrabrosti i kao poklone, kako prenose frankfurtske "Vesti", uručio mu srebrnjak sa likom Karađorđa i knjigu "Ohridski prolog" Svetog Nikolaja Žičkog.

Srebrnjak je izradio sveštenik Vojislav Bilbija iz Roterdama povodom 200. godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prvog srpskog ustanka.

Otac Dragan je naglasio da Zoran gestom odvažnosti nije samo spasao devojčicu, već dao ohrabrenje i motivaciju da tako reaguju svi koji se nađu u sličnoj situaciji.

Zoranu Živkoviću, u međuvremenu, stigla je i čestitka ministra unutrašnjih poslova Nemačke Horsta Zehofera.

"Prijatno me iznenadilo da čestitke stižu sa tako visokog mesta. Međutim, čestitke i pokloni koje mi je danas uručio otac Dragan u ime naše Crkve i pohvale i podrška okupljenih vernika, daleko su mi značajniji i srcu bliži. Divno je bilo sa drobim ljudima podeliti radost spasavanja jednog mladog života", kazao je Živković za "Vesti".

On je istakao da ga je "Božija ruka" posle obilaska manastira u Srbiji dovela nazad u Berlin da se u pravom trenutku nađe toj maloj devojčici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.