Spasioci otkopavaju zatrpanog bunardžiju

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasioci otkopavaju zatrpanog bunardžiju

Spasilačke ekipe pokušavaju da dopru do Dragoljuba Nikodinovića (75) koji je juče popodne zatrpan zemljom dok je čistio bunar u selu Miločaj kod Kraljeva. Bunar je dubok 21 metar, a spasioci su stigli do 12. metra.

Penzionera Dragoljuba Nikodinovića (75) iz Cvetaka zatrpala je zemlja koja se obrušila na njega dok je čistio bunar u susednom selu Miločaj kod Kraljeva. Spasioci juče od podne pokušavaju da dopru do njega. Pretpostavlja se da je zatrpan na 16. metru, a bunar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je čistio je bio je dubok 21 metar.

Spasioci iz Ibarskih rudnika, uz pomoć vatrogasaca i nekoliko firmi koje su ustupile svoje građevinske mašine, tokom celog jučerašnjeg dana i noći neprestano su radili ne bi li došli do zakopanog Nikodinovića. U prvih nekoliko minuta od zatrpavanja su se čuli povici zapomaganja, ali od tada se više nije čuo.

Pretpostavlja se da je Nikodinović sa dvojicom unuka otišao da očisti stari bunar u obližnjem selu Miločaj. Nikodinović je bio poznati bunardžija u ovom kraju, a ovim poslom je počeo da se bavi posle odlaska u penziju.

Njegovi pomoćnici su bili na vrhu bunara i pomoću užeta spuštali Nikodinovića, koji je čistio deo po deo. Kada je stigao do 16. metra, zemlja je počela da se obrušava, i potpuno ga zatrpala. Procenjuje se da se njega sručilo oko pet kubika zemlje, težine oko jedne tone.

- U pitanju je stari bunar. Cele noći su spasilačke ekipe radile na otkopavanju. Otprilike da smo sada stigli do 14. metra. Međutim, postoji bojazan da je možda propao na samo dno bunara, koji je dubok 21 metar. Iskusni spasioci iz Ibarskih rudnika su sa nama, a imamo građevinske mašine za kopanje. Ne mogu sa sigurnošću da kažem kada ćemo stići do njega. Nismo prestali sa radom 24 sata - kazao je Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama s bunardžijom traje i dalje

Izvor: Mondo, 30.Apr.2013

Spasioci i dalje pokušavaju da dopru do bunardžije Dragoljuba Nikodinovića (75) iz Cvetaka, koga je pri čišćenju bunara dubokog 21 metar zatrpala zemlja u susednom selu Miločaj kod Kraljeva. Spasioci prošli polovinu puta ali odavno ne čuju znake života...Spasioci juče od podneva pokušavaju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.