Španski sveštenici uhapšeni zbog pedofilije

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski sveštenici uhapšeni zbog pedofilije

Španski ministar unutrašnjih poslova Horhe Fernandez Dijaz saopštio je danas da su četiri katolička sveštenika uhapšena danas u južnom gradu Granadi zbog seksualnog zlostavljanja dece.

Policija istražuje moguće slučajeve pedofilije u koje su umešani sveštenici od kada je jedna navodna žrtva uputila pismo papi Franji u Vatikan.

Španske novine objavile su da je papa telefonom razgovarao sa žrtvom, ali portparol Vatikana Federiko Lombardi nije želeo da potvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << niti da demantuje tu informaciju. On je dodao da je politika Vatikana da ne komentariše "papine lične i pastoralne inicijative".

Biskupija u Granadi saopštila je prošle sedmice da je suspendovala nekoliko sveštenika iz službe u njihovim parohijama nakon pritužbe koja je poslata Vatikanu. Zlostavljanja su se dogodila pre deset godina.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.