Španski brod s migrantima dobio dozvolu da pristane

Izvor: B92, 02.Dec.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski brod s migrantima dobio dozvolu da pristane

Španski brod koji je proveo više od nedelje na moru posle spasavanja grupe migranata sada je dobio dozvolu da pristane na Malti, saopštila je španska vlada.

Kako je saopšteno, vlada je postigla dogovor da brod "Nuestra Senjora de Loreto" može da pristane na Malti.

Posada broda spasla je 12 migranata u Sredozemlju prošle nedelje, a jedan od njih je iz zdravstvenih razloga evakuisan u petak.

Malta, kao i Italija, prvobitno su odbile da prihvate brod zato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što su migranti spaseni u libijskim vodama.

Dvanaest migranata iz Nigera, Somalije, Sudana, Senegala i Egipta spaseni su iz gumenog čamca koji se morem uputio iz Libije.

Zemlje Evropske unije spore se oko toga ko treba da prihvati migrante iz Severne Afrike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španski brod s migrantima dobio dozvolu da pristane na Malti

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018

Španski brod koji je proveo više od nedelje na moru posle spasavanja grupe migranata sada je dobio dozvolu da pristane na Malti, saopštila je danas španska vlada...Kako je saopšteno, vlada je postigla dogovor da brod "Nuestra Senjora de Loreto" može da pristane na Malti...Posada broda spasla je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.