Španska vojska pronalazila mrtve u staračkim domovima

Izvor: B92, 24.Mar.2020, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska vojska pronalazila mrtve u staračkim domovima

Španski vojnici su našli napuštene starije ljude, neke mrtve u krevetima u staračkim domovima pogođenim epidemijom koronavirusa, objavila je ministarka odbrane.

"Bićemo neumoljivi i nepokolebljivi prema načinu na koji se u domovima postupa prema starim ljudima", rekla je ministarka odbrane Margarita Robles na televiziji Telesinko.

"Vojska je tokom poseta videla potpuno napuštene starije ljude, neke čak i mrtve u krevetima", rekla je ona.

Vojska je zadužena za pomoć staračkim domovima pošto su zabeležene desetine smrti u nekoliko domova, posebno u Madridu i oblasti Kastilja-La Manča u centru Španije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španski vojnici našli napuštene ljude u staračkim domovima, neke od njih mrtve u krevetima

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2020

Španski vojnici su našli napuštene starije ljude, neke mrtve u krevetima u staračkim domovima pogođenim epidemijom virusa korona..."Bićemo neumoljivi i nepokolebljivi prema načinu na koji se u domovima postupa prema starim ljudima", rekla je ministarka odbrane Margarita Robles na televiziji Telesinko...Vojska...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.