Izvor: Southeast European Times, 31.Mar.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska policija uhapsila još jednog osumnjičenog pripadnika PKK

30/03/2009

MADRID, Španija -- Policija je izvršila još jedno hapšenje vezano za terorističku Kurdistansku radničku partiju (PKK), izvestili su mediji u nedelju (29. marta). Vlasti su u Madridu privele Ejupa Dorua, osumnjičenog militanta iz PKK. Njegovo hapšenje usledilo je nakon prošlonedeljnog hapšenja Remzija Kartala, bivšeg zakonodavca iz raspuštene turske Demokratske partije, za kojim je bio raspisan nalog za hapšenje zbog navodnih zločina počinjenih u Turskoj. Kartal, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << osumnjičeni bivši komandant PKK, navodno je pripadao terorističkoj organizaciji i obavljao nezakonite radnje. On je u pritvoru u Španiji gde čeka izručenje.

U međuvremenu u nedelju, turski premijer Redžep Tajip Erdogan naložio je istragu prošlonedeljnog fatalnog pada helikoptera u južnoj Turskoj. Šest osoba, uključujući lidera opozicione Stranke velikog jedinstva Muhsina Jazičioglua, poginulo je u nesreći koja se dogodila u sredu u provinciji Karamanmaras. Preliminarne istrage pokazuju da je pad uzrokovan vremenskih uslovima. (novinska agencija Anadolu, NTV, CNN Turk, HaberTurk - 29/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.