Španović: Moje vreme tek dolazi

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2012, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španović: Moje vreme tek dolazi

"Postojala je mogućnost da se nikada ne oporavim od povrede odraznog stopala, da trajno skačem sa tim problemom. Srećom, situacija je sada znatno bolja", kaže Ivana Španović.

Najbolje rezultate očekujem u Riju - Ivana Španović

 

Dve dobre škole prošla je Ivana Španović na Olimpijskim igrama - osnovnu u Pekingu, a srednju u Londonu. Rio će biti pravi fakultet, a naša atletičarka očekuje da će do 2016. diplomirati sve veštine svoje discipline.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

"U skoku udalj se može primetiti smena generacija. Ništa spektakularno se ne dešava na tablicama, osim što u prvi plan izbijaju mlađe i spremnije takmičarke. Zato verujem da moje vreme tek dolazi", rekla je Španovićeva po povratku sa OI.

 

Da bi išla ukorak sa konkurentkinjama, Ivana mora da se ustali barem oko najboljeg ličnog rezultata 6,78. Da je srušila državni rekord, mogla je da se umeša čak i u borbu za medalju. Za bronzu je bilo dovoljno svega 6,89, a samo su šampionka Britni Ris i Ruskinja Elena Sokolova preskočile sedam metara.

"Očekivala sam bolji skok od 6,35 metara. Prosečni rezultat ove sezone mi je bio oko 6,50. Osećala sam da mogu do novog rekorda. Ipak, popravila sam plasman u odnosu na Peking. Tek mi je 22 godine i ne mogu biti nezadovoljna 11. mestom u prvom olimpijskom finalu", podseća naša uzdanica da joj je mladost glavni adut.

 

Malo je nedostajalo da učenica trenera Gorana Obradovića digne ruke od atletike.

 

"Postojala je mogućnost da se nikada ne oporavim od povrede odraznog stopala, da trajno skačem sa tim problemom. Srećom, situacija je znatno bolja, ali me je pauza od 10 meseci dosta poremetila. Samopouzdanje mi je bilo poljuljano. Ipak, vraćam se polako i radujem se novim izazovima", zaključila je Ivana Španović.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.