Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2010, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španjolska: Više od 4,6 milijuna nezaposlenih

Rata nezaposlenosti u Španjolskoj prešla je stopu od 20 posto. To je najveća nezaposlenost u eurozoni. Španjolski nacionalni statistički ured objavio je da je krajem marta bez posla bilo više od 4,6 milijuna ljudi. Broj nezaposlenih u Španjolskoj raste od globalne finnacijske krize koja je posebno pogodila stanogradnju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nezaposlenost prešla 20 procenata

Izvor: Capital.ba, 30.Apr.2010

MADRID, Stopa nezaposlenosti u Španiji prešla je 20 odsto, prvi put poslije 1997, saopštila španska vlada. Nacionalni statistički institut navodi da je nezaposlenost porasla 1,22 odsto u prvom kvartalu, na 20,05 procenata. Na kraju marta u Španiji je 4.612.700 ljudi bilo bez posla. Prošle godine...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.