Španija na putu da potvrdi nov način švercovanja kokaina

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija na putu da potvrdi nov način švercovanja kokaina

Madrid -- Španska policija pokušava da na površinu izvuče podmornicu za koju se veruje da je prevozila veliku količinu kokaina, rekao je danas jedan zvaničnik.

Ako se sumnje o kokainu potvrde, to će biti prvi put da je otkriveno da se droga u Španiju švercuje podmornicom, rekao je zvaničnik provincije Pontevedra.

Zalivi severozapadne Španije se odavno koriste za krijumčarenje južnoameričkog kokaina u Evropu.

Dva Ekvadorca su juče uhapšena na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kopnu nakon što je policija pokrenula akciju zauzimanja podmornice u zalivu nedaleko od Pontevedre. Španija je u saradnji sa drugim zemljama neko vreme pratila podmornicu na njenom putu.

Zvaničnik je rekao da nije moguće potvrditi šta je podmornica prevozila dok ne bude izvučena na površinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DROGA NA DNU MORA Loši vremenski uslovi otežavaju izvlačenje PODMORNICE sa kokainom

Izvor: Blic, 25.Nov.2019

Španska policija razmatra kako da na površinu izvuče podmornicu na kojoj se, kako se pretpostavlja, nalazi nekoliko tona kokaina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.