Španija: Tokom vikenda spaseno 366 migranata iz 13 čamaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Tokom vikenda spaseno 366 migranata iz 13 čamaca

Španska pomorska spasilačka služba saopštila je da je tokom vikenda spasila 366 migranata koji su pokušali opasni prelazak Sredozemnog mora, prenosi AP.

Navodi se da je ta služba presrela danas 73 migranta koji su putovali u četiri mala čamca, dok je juče iz devet plovila izvučeno 293 migranata.

AP navodi da većina krijumčarskih brodova koji prevoze siromašne migrante nisu predviđeni za putovanja preko otvorenog mora, pa zato u pokušaju da dođu do obala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << južne Evrope gine na hiljade migranata.

Prema podacima UN, od početka ove godine u pokušaju prelaska Mediterana stradalo 636 migranata, a ukupno je 22.439 migranata je stiglo do obala Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.