Španija: Poginulo 17 migranata, spaseno 102

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Poginulo 17 migranata, spaseno 102

Najmanje 17 migranata je izgubilo život pokušavajući da se, brodićima kojima su krenuli iz Severne Afrike, domognu obale Španije, dok su 102 osobe spasene.

Španska pomorska služba spasavanja saopštila je da je u ponedeljak spaseno 80 ljudi, među kojima pet žena. Oni su se nalazili u dva brodića.

Kako prenosi AP, u Alboranskom moru, delu zapadne mediteranske migranske rute, pronađena su tela 13 migranata.

U odvojenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << incidentu, pripadnici španske civilne zaštite pronašli su tela četvoro migranata i spasili još 22 iz severnog dela Afrika.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, više od 2.160 ljudi je ove godine poginulo pokušavajući da pređu Sredozemno more na putu ka Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

17 MIGRANATA SE UTOPILO U SREDOZEMNOM MORU: Španska policija traga za još 17 nestalih

Izvor: Kurir, 06.Nov.2018

Španske spasilačke službe su danas pretraživale more i obale južne Španije, tražeći 17 nestalih migranata dan nakon što su pronašli tela 17 nastradalih u pokušaju da brodovima iz severne Afrike stignu u Evropu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.