Španija: Mašinovođa izjavio da je pričao telefonom sa kondukterom pre nesreće

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Mašinovođa izjavio da je pričao telefonom sa kondukterom pre nesreće

Mašinovođa voza, koji je prošle sedmice izleteo iz šina i udario u zid, pri čemu je poginulo 79 ljudi, izjavio je danas da je neposredno pre nesreće razgovarao telefonom sa kondukterom u vozu, saopštio je sud.

U saopštenju se navodi da je Fransisko Hose Garson Amo na sopstvenu inicijativu došao danas u sud i rekao sudiji da je razgovarao sa kondukterom o tome na koji peron da stane po ulasku u stanicu.

Garson je, međutim, istakao da je razgovor prekinuo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sekundi pre nego što je voz iskočio iz šina, javio je AP.

Sud je juče saopštio da podaci iz "crne kutije" voza pokazuju da je mašinovođa telefonom razgovarao u trenutku nesreće i da je vozio brzinom od 153 kilometra na sat, što je gotovo dvostruko više od dozvoljene brzine.

U današnjem saopštenju suda se ne navodi ime konduktera, niti da li je on preživeo nesreću.

Mašinovođa je uslovno optužen po više tačaka za ubistvo iz nehata zbog nesreće koja se dogodila prošle srede u gradu Santjago de Kompostela, na severozapadu Španije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mašinovođa pričao sa kondukterom pre nesreće

Izvor: Akter, 31.Jul.2013

Mašinovođa koji je upravljao vozom u kome je poginulo 79 ljudi, izjavio da je neposredno pre nesreće razgovarao telefonom sa kondukterom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.