Španija, Luka Bojović osuđen na 18 godina zatvora

Izvor: RTS, 23.Dec.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija, Luka Bojović osuđen na 18 godina zatvora

Viši sud u Madridu osudio je Luku Bojovića i još trojicu pripadnika grupe "Arkanovi tigrovi" na zatvorske kazne od pet do 21 godinu robije, javlja španska agencija EFE.

Luka Bojović je osuđen na 18 godina robije zbog ubistva Milana Jurišića 2008. godine u Madridu.

Tužioci su tražili kaznu za njega od 41 godina zatvora, ali je sud ga je osudio na 18 godina. Bojović se, kako navode španski mediji, smatra saučesnikom u ubistvu premijera Zorana Đinđića u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << martu 2003. godine. 

Osim Bojovića, madridski sud je osudio Vladimira Milisavljevića na 21 godinu zatvora, Milisavljević je osuđen kao neposredni izvršilac ubistva,

Saučesnici, Siniša Petrić i Vladimir Mijanović osuđeni su na 15, odnosno pet godina zatvora.

Njima se sudilo zbog ubistva Milana Jurišića, čije je raskomadano telo pronađeno u reci Mazanares. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Španija, Bojović osuđen na 18 godina

Izvor: RTS, 23.Dec.2014

Viši sud u Madridu osudio je Luku Bojovića i još trojicu pripadnika grupe "Arkanovi tigrovi" na zatvorske kazne od pet godina do 21 godinu robije, javlja španska agencija EFE. ..Luka Bojović je osuđen na 18 godina zatvora zbog držanja oružja i falsifikovanja dokumenata, iako su tužioci za njega...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.