Španija: Dve osobe umrle od toplotnog talasa

Izvor: B92, 28.Jun.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Dve osobe umrle od toplotnog talasa

Dve osobe preminule su od talasa toplote koji je pogodio Španiju, saopštile su tamošnje vlasti.

Kako je saopšteno, stradao je jedan mladić od 17 godina na polju u Andaluziji na jugu i jedan čovek od 93 godine na severu.

Talas toplote u Kataloniji izazvao je požar koji je zahvatio oko 6.000 hektara zemlje.

U Francuskoj je danas prvi put zabeleženo skoro 46 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje, dok je cela Evropa pogodjena talasom toplote sa izuzetno visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << temperaturom.

U Francuskoj je prvi put od 19. veka zabeleženo 45,9 stepeni Celzijusa na jugu.

"Francuska se pridružila klubu evropskih zemalja sa rekordnom temperaturom od 45 stepeni, kao što je zabeleženo u Bugarskoj, Portugalu, Italiji, Španiji, Grčkoj i Severnoj Makedoniji", naveo je francuski meteorolog Fransoa Žobar.

Italijanski mediji preneli su danas da je registrovana peta žrtva toplote.

Evropa se od ponedeljka suočava s talasom toplote, a stručnjaci procenjuju da će se takvi talasi ponavljati zbog poremećaja klime.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.