Izvor: S media, 31.Dec.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci srećni zbog nuklearnog otpada

Malo špansko selo 130 kilometara jugoistočno od Madrida, u kome je vlada izabrala da napravi spremište za odlaganje nuklearnog otpada, pozdravilo je tu odluku, medjutim okolna mesta su uložila protest.

Španski parlament izglasao Rahoja za novog premijera

Španija: Referendum u selu Štrumfova

Protesti u Nemačkoj, stigao nuklearni otpad

Novi konzervativni premijer Španije Marijano Rahoj i njegova vlada odlučili su juče da postrojenje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za odlaganje nuklearnog otpada bude smešteno u Viljar de Kanasu, selu od 400 stanovnika.

Predsednik sela, Hose Maria Saiso takodje juče je naveo da se njegovo mesto posle te odluke vlade oseća kao da je dobilo na lutriji, imajući u vidu teškoće koje je izazvala ekonomska kriza u Španiji.

Susedna sela i mesta, medjutim, nisu tako srećna zbog toga i dovešće tu odluku u pitanje na sudu.

Predsednik jednog obližnjeg mesta rekao je danas da okolni gradići "vagaju" tu odluku, jer ne žele da spavaju "nekoliko kilometara od nuklearnog djubrišta".

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.