„SpaceX“ након недавне експлозије надоградиће своју ракету пре новог лансирања

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 18:00

„SpaceX“ након недавне експлозије надоградиће своју ракету пре новог лансирања

„SpaceX“ Илона Маска користиће за своје следеће лансирање ракете водом хлађену челичну плочу, која може да издржи најмоћније полетање на свету, након што је дебитантски покушај његове ракете Старшип да стигне у свемир изазвао велика оштећења лансирне платформе. Фото: Pixabay/SpaceX-Imagery Џиновска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свемирска летелица експлодирала је 37 километара високо на небу у четвртак, 20. априла, неколико минута након полетања у пробном лету без посаде, пренео је Ројтерс.
На лансирном месту СпејсЕкса у Тексасу, ракетни мотори, којих има их преко 30, испалили су ракету с већом снагом од било које друге на свету, насилно ударајући тло испод њене лансирне платформе док је полако полетела.
Како показују фотографије последица, то је направило кратер дубок око метар и одломило велике комаде армираног бетона који су летели хиљадама метара.
Маск је у петак рекао да је свемирска компанија „почела да гради масивну челичну плочу са воденим хлађењем, која ће проћи испод носача за лансирање“, али да не би била спремна пре лансирања 20. априла.
Он је сугерисао да ће ракета бити спремна за инсталацију пре следећег покушаја лансирања за један, до два месеца.
Истакао је да је“ SpaceX“ „погрешно мислио“, на основу теста на Земљи, да ће лансирна плоча преживети једно лансирање, иако су мотори током тог теста употребили половину своје снаге.
Мађарска жели забрану увоза украјинских житарица до краја 2023. године

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „SpaceX“ након недавне експлозије надоградиће своју ракету пре новог лансирања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.