Ракета Старшип Маскове компаније „SpaceX“ спремна за демонстрациони лет

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 15:06

Ракета Старшип Маскове компаније „SpaceX“ спремна за демонстрациони лет

Ракета Старшип, коју је направила компанија SpaceX америчког млијардера Илона Маска, биће данас лансирана у свемир у оквиру демонстрације лета без посаде. Фото: Танјуг/SpaceX via AP Како преноси Би-Би-Си, ракета је висока скоро 120 метара и дизајнирана је тако да има дупло већи потисак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од било које друге ракете у историји.
Циљ је да се горњи део ракете пошаље на исток, и да потом обиђе готово пун круг око земљине кугле.
Маск је апеловао на јавност да ублажи своја очекивања, пошто није неуобичајено да ракета доживи некакав неуспех на свом првом лету.
„То је прво лансирање веома компликоване, гигантске ракете, тако да можда неће све бити како треба. Бићемо веома опрезни, и ако видимо било шта што нас брине, одложићемо лансирање“, рекао је он. Како наводи британски јавни сервис, ракета Старшип дизајнирана је да се може користити више пута како би људи и сателити помоћу ње летели у орбиту више пута, на исти начин као што млазни авиони могу да прелете Атлантски океан.
Дизајниран је тако да се може у потпуности и брзо поново користити. Он предвиђа да људи и сателити лете у орбиту више пута дневно на исти начин на који би млазни авион могао да прелети Атлантик.
Moskalkova: Nijedno međunarodno telo nije reagovalo na rusofobiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ракета Старшип Маскове компаније „SpaceX“ спремна за демонстрациони лет се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.