Šoškić zvanično guverner

Izvor: RTS, 29.Jul.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoškić zvanično guverner

Dejan Šoškić preuzeo dužnost od odlazećeg guverenera NBS Radovana Jelašića. Šoškić rekao da nasleđuje posao guvrenera koja je, zahvaljujući njegovom prethodniku, stekla ugled kredibilne i stabilne institucije.

Odlazeći guverner Radovan Jelašić i novoizabrani guverner Dejan Šoškić izvršili su primopredaju dužnosti u Narodnoj banci Srbije.

U kratkom obraćanju brojnim domaćim i stranim novinarima i snimateljima, Šoškić je rekao da nasleđuje posao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << guvrenera u NBS koja je, zahvaljujući njegovom prethodniku, stekla ugled kredibilne i stabilne institucije.

Šoškić je najavio da će jedan od njegovih proiriteta biti jačanje poverenja u dinar i "fino podešavanje monetranog sistema", što podrazumeva donošenje novih zakonskih akata i usaglašavanje postojećih sa evropskom i svetskom praksom u tom sektoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Primopredaja dužnosti guvernera u NBS

Izvor: RTV Pink, 29.Jul.2010

. . . Odlazeći guverner Radovan Jelašić i novoizabrani guverner Dejan Šoškić izvršili su danas primopredaju dužnosti u Narodnoj banci Srbije (NBS). .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.