Šoškić podneo ostavku

Izvor: RTS, 02.Avg.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoškić podneo ostavku

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić obavestio predsednika Skupštine Srbije Nebojšu Stefanovića da podnosi neopozivu ostavku na mesto guvernera.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić obavestio je danas predsednika Skupštine Srbije Nebojšu Stefanovića da podnosi neopozivu ostavku na mesto guvernera.

"Razlog za ostavku su predložene izmene i dopune Zakona o NBS koje, po mom mišljenju, bitno narušavaju nezavisnost NBS i otvaraju mogućnost stručne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << degradacije i donošenja odluka unutar NBS, kojima bi se mogla podstaći ekonomska i finansijska nestabilnost u zemlji", naveo je Šoškić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

U narodnoj skupštini u toku je raspava o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.